Tuin/ Berging

Kom je ruimte binnenshuis tekort of wordt de berging te klein, dan is het handig om een grotere, of  een nieuwe berging te hebben.

Er zijn meerdere varianten mogelijk. Kies je voor een berging opgetrokken uit steen, dan zal heiwerk en een fundering in de meeste gevallen benodigd zijn.  Eenvoudiger is te kiezen voor een berging opgetrokken uit hout.  Het voordeel hiervan is dat de uitvoeringskosten goedkoper zullen zijn. De bouwtijd is korter en het geheel geeft  een warmere uitstraling dan steen. Een mogelijk nadeel is dat hout meer onderhoud behoeft. Wanneer je kiest voor een duurzame houtsoort of hout dat door en door is geïmpregneerd zal de levensduur vele malen hoger zijn.

Wanneer je fietsen wilt stallen kan dit in een gesloten berging of onder een overkapping. Het voordeel van een gesloten berging is dat de fietsen geheel droog blijven en uit het zicht staan. Bij een overkapping kunnen de fietsen door vochtig weer nat worden.

Wil je graag buiten koken en genieten van de buitenlucht, dan is een  buitenkeuken met zithoek een prettige aanvulling in je tuin. Ook hiervoor zijn meerdere varianten denkbaar.

Een goeie combinatie kan zijn een berging en buitenkeuken in één. Water, afvoer en elektravoorzieningen behoren tot de opties. Het gebruik van een buitenkeuken met zithoek zal het leefgenot in je tuin een enorme impuls geven.

Om de tuin goed en veilig af te bakenen is het  belangrijk om een stevige schutting te plaatsen. Je kan een schutting plaatsen voor het afschermen tegen de wind en voor geluidsvermindering. Hiervoor zijn verschillende uitvoeringen mogelijk.

Een volledig uit houten palen en schermen gebouwde schutting, of uit volledig betonnen elementen,  of een combinatie van betonnen of composiet palen met houten schermen.

Het voordeel van betonnen of composiet palen is dat deze geen onderhoud nodig hebben en kunnen niet rotten, dit in tegenstelling tot houten palen. Het nadeel hiervan is dat de aanschafwaarde hoger is.

Schermen zijn in diverse varianten mogelijk, van geheel gesloten tot halfopen. Ook is het mogelijk deze te integreren met  begroeiing.

De keuze in houtsoorten is ook divers. Duurzame tropische houtsoorten, zoals bijvoorbeeld bankirai of padouk  of het gebruik van geïmpregneerd europees naaldhout is mogelijk. Voor een goed advies is het nodig om op locatie alle mogelijkheden door te spreken. Wij zijn je hierin graag van dienst.