Dakopbouw plat dak

Er zijn 2 manieren om meer ruimte te creëren op een plat dak. Het is mogelijk een verdieping op het dak te plaatsen die het totale plat dak beslaat, of om een deel van het bestaande plat dak te bebouwen.

Een dakopbouw op een plat dak geeft enkele voordelen. Er wordt meer woonruimte aan de woning toegevoegd, zonder dat het perceel extra wordt bebouwd.

Een ander voordeel is de investering in de woning, waardoor de waarde van de woning én het woongenot  wordt vermeerderd.

Een dakopbouw kan op meerdere manieren worden uitgevoerd, met een plat dak of met een hellend dak.

Een opbouw over de totale oppervlakte van de woning of  een gedeelte hiervan met bijvoorbeeld een dakterras.

Wij kunnen je uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

Eenzijdige nokverhoging

Bij het plaatsen van een éénzijdige nokverhoging wordt het dakvlak aan de vóór- of achterzijde verlengt, waardoor de hoogte wordt vergroot en er dus meer ruimte zal ontstaan. Dit wordt een halve nokverhoging genoemd.

Een halve nokverhoging geeft meer ruimte dan het toepassen van een dakkapel.

Het grote voordeel van een halve nokverhoging is het verkrijgen van meer stahoogte, immers het plafond zal door het toepassen hiervan, verhoogt worden.

Veelal wordt een halve nokverhoging in vrijwel dezelfde materialen als het bestaande dak uitgevoerd, waardoor wijziging van het dakvlak minder van buitenaf zal opvallen.

Om nog meer ruimte te creëren kan ook voor een combinatie van een halve nokverhoging met een dakkapel worden gekozen.

Een tweezijdige nokverhoging is in enkele gevallen ook mogelijk. Het bestaande dakvlak aan de voor en achterzijde van de woning dient hier dan wel geschikt voor te zijn. Een enkele of tweezijdige nokverhoging is alleen toepasbaar op een woning met een hellend dak. Dit is niet mogelijk op een woning met een platdak.