Badkamer

Wanneer je je badkamer wilt gaan verbouwen, dien je je goed voor te bereiden.

De badkamer is namelijk van primair belang voor onze dagelijkse behoeftes, zoals douchen en tanden poetsen.

Door de badkamer te verbouwen, ontstaat er een fijne relaxruimte. Maar wat komt er nu bij kijken bij het verbouwen van de badkamer en waar dien je rekening mee te houden, zodat het niet te kostbaar wordt en te lang gaat duren.

Gemiddeld duurt een badkamer verbouwen tussen de 10 en 14 werkdagen, een en ander afhankelijk van de grootte van de badkamer, toe te passen materialen en uiteraard het wensenpakket.

Wil je de badkamer totaal verbouwen met verandering van de indeling. Of wil je alleen de wand- en vloertegels vernieuwen + het sanitair en blijft de indeling hetzelfde.

Bij dit laatste kunnen de diverse leidingen en afvoeren gehandhaaft blijven en zal hak- en breekwerk in de constructieve vloer en wand niet nodig zijn. De kosten van de “opgeknapte” badkamer hoeven dan niet hoog uit te vallen.

Wanneer je besluit om de complete badkamer te verbouwen en te wijzigen zal ook de installatie, warm- en koud water, afvoer en elektra gewijzigd dienen te worden.

In veel gevallen zal dan ook het stucwerk vernieuwd worden.

Naast het bouwkundig verbouwen wat je aan de vaklieden overlaat, dien jezelf ook het nodige te doen. Zelf zul je keuzes moeten maken welke wandtegels en vloertegels toegepast moeten worden, alsmede het aankopen van het sanitair. Omdat tegels en sanitair enorm divers is, is het handig dit zelf uit te zoeken.

Een badkamer waar jij je prettig in voelt heeft veel meerwaarde in woongenot.

Mocht je besluiten om de badkamer te verbouwen, dan kunnen wij je hierover alles vertellen en je een gerichte prijsopgave aanbieden.